Вшанування жертв Голодомору 1932-33 років
листопада 23, 2013  |  Автор: Кіпріан Лозинський  |  Події

01 150x150 Вшанування жертв Голодомору 1932 33 роківЛьвівська православна богословська академія взяла активну участь у вшануванні жертв Голодомору 1932-33 років. Адже цього року Україна згадує 80-ту річницю цієї жахливої події в історії нашої держави.

21 листопада студенти та викладачі ЛПБА на запрошення Управління внутрішньої політики Львівської міської ради взяли участь у відкритій лекції “Голодомор 1932-1933 років як геноцид українського народу” кандидата історичних наук, доцента кафедри нової та новітньої історії зарубіжних країн ЛНУ імені Івана Франка, наукового редактора “Енциклопедії Львова”, автора книги “Геноцид та політика масового винищення цивільного населення у ХХ ст. (причини, особливості, наслідки)” Андрія Козицького, а також відвідали розгорнуту виставку книжок і плакатів до річниці голодомору у головному читальному залі Наукової бібліотеки ЛНУ імені Івана Франка.

23 листопада в академічному храмі святителя Іоана Золотоустого благочинний храму, секретар ЛПБА свящ. Назарій Лозинський у співслужінні викладачів звершив панахиду за невинних жертв голодомору. Після панахиди о. Назарій виголосив пам’ятне слово, у якому закликав кожного у своєму серці берегти вічну пам’ять про тих, хто стали жертвами людської злоби, ненависті і безбожництва, тих, хто через невимовні муки прийняли вінці слави від Господа, бо у Бога несправедливим нічого не буває. “На правду Божу стали і жертви і палачі, і замордовані, і кати. І усі ми розуміємо, яка доля одних і інших”,- наголосив отець Назарій.

Цього ж дня увечері студенти в імпровізованому кіно-залі мали змогу переглянути документальний пізнавальний фільм про голодомор, його причини і реалії: “Голодомор. Україна, ХХ століття”.

Стиль : vfxdude | © 2010-2018 З благословення Високопреосвященнішого митрополита Димитрія