На многая літа, Святіший Владико!
лютого 5, 2012  |  Автор: Кіпріан Лозинський  |  Статті

1 На многая літа, Святіший Владико!ВАША СВЯТОСТЕ!

Від імені викладачів, працівників і студентів Львівської православної богословської Академії маю честь вітати Вашу Святість із пам’ятним Днем 50-ліття Вашої архієрейської п’ятдесятниці та 45-літтям предстоятельства на Київській кафедрі.

Людина — найунікальніша істота у світі… Вона несе у собі всю повноту всесвіту і єднає у собі два начала — духовне і тілесне. І як писав Ф.Достоєвський, у її серці відбувається постійна боротьба, боротьба невидима, боротьба визначальна. Коли ми залишаємось сам на сам зі своїми проблемами, тривогами, бідами і нещастями, то у своїй внутрішній боротьбі можемо не встояти, можемо піддатись ворогові і впасти… А коли ми відчуваємо підтримку близьких людей, друзів, чи навіть далеких знайомих, то встояти перед ударами долі стає набагато легше. Тоді ми розуміємо, що це Сам Христос, Який сказав “Без Мене не можете робити нічого” (Ін.15:5), підтримує нас через наших ближніх. А як багато потрібно сил, скільки витривалості і кріпості душі і тіла, щоб вести до спасіння десятки тисяч людей! І тут згадуються слова св. Апостола Павла, які Ви, Святіший Владико, напевно, неодноразово повторювали у своєму серці: “Усе можу в Ісусі Христі, Який мене зміцнює” (Фил.4:13).

Сьогодні вся повнота Львівської православної богословської академії зливається в одному невмовкному хорі, щоб єдиним серцем і єдиними устами скласти на Ваші святительські руки усе, чим наповнені наші серця — вірність, любов, відданість, вдячність, а найголовніше — гарячі молитви до Всемилостивого Бога, щоб Він обдаровував Вас Своєю благодаттю, укріпляв Вас у немочах та підтримував у труднощах для добра Українського Народу і утвердження Української Помісної Православної Церкви.

Нехай же, за молитвами Пресвятої Богородиці, Господь благословляє Вас міцним здоров’ям, благополуччям, твердою вірою та палкою любов’ю до Бога і ближніх, бо тільки тоді, коли серце наповнене любов’ю, туди не може увійти ніяке зло, тільки тоді в душі пануватиме мир і спокій, тільки тоді ми зможемо виконати заповідь Христа Спасителя: “Так нехай сяє світло ваше перед людьми, щоб вони бачили ваші добрі діла і прославляли Отця вашого Небесного” (Мф.5:16).

Εις πολλα ετι, Δεσποτα!

Вашої Святості смиренний послушник та постійний богомолець

Ректор ЛПБА, кандидат богослов’я, доцент митр. прот. Ярослав Ощудляк

Стиль : vfxdude | © 2010-2018 З благословення Високопреосвященнішого митрополита Димитрія