Роздуми на щодень: п’ятниця 15-ї седмиці після П’ятдесятниці
вересня 23, 2011  |  Автор: Кіпріан Лозинський  |  Роздуми  |  святитель Феофан

feofan1 Роздуми на щодень: пятниця 15 ї седмиці після ПятдесятниціПідбадьоріться! Це Я, не бійтеся!” (Мк.6:50). Ось опора існування нашого! Яка б біда і скорбота не була,— згадай, що Господь близько, і підкріпись мужньою терпеливістю. Як тоді Він несподівано постав перед апостолами, що потрапили в біду на морі; так і тобі, що потрапив у біду, несподівано явить допомогу Свою і заступництво. Він всюди є і завжди готовий зі Своїм покровом. Тільки і ти стань з Ним чи перед Ним вірою, молитвою, упованням і відданістю волі Його святій. Станеться поєднання духа з Господом, а звідси і всяке благо. Хоча, це не означає, що відразу буде і достоїнство, і слава, і честь, і тому подібне. Зовнішнє може залишатись як є, а з’явиться мужнє і доброзичливе перебування у тому порядку подій, який Господу угодно буде визначити для кожного. А це і є головне, чого шукати потрібно всякому, хто перебуває у біді. Щастя всередині, а не ззовні. Внутрішнє ж блаженство завжди є у того, хто перебуває у живому союзі з Господом.

За книгою: Феофан Затворник, свят. Мысли на каждый день года по церковным чтениям из Слова Божия.- Москва: “Правило веры”, 1995.

Підготував Назарій Лозинський


Стиль : vfxdude | © 2010-2018 З благословення Високопреосвященнішого митрополита Димитрія